Overige behandelwijzen

Dorn-methode en Breuss-massage

De Dorn-methode is een zachte vorm van skeletmanipulaties, die ik toepas bij skeletproblemen, zoals beenlengteverschil, bekkenklachten, wervelproblemen etc. De methode kenmerkt zich door een actief meebewegen van de cliënt en door zelfbehandeling thuis.

De Breuss-massage is specifiek gericht op het losmaken van de structuren rond de wervelkolom, maar laat zich ook toepassen als een heerlijk ontspannende massage voor de rug. Dorn-methode en Breuss-massage worden vaak in combinatie ingezet.

Qigong

Stammend uit oeroude Chinese traditie is QiGong de vaardigheid (=Gong) om de Qi (=levenskracht) te ervaren, te vermeerderen en te sturen. Er zijn talrijke vormen van QiGong. Sommige in stille houdingen, anderen weer met meer beweging. Altijd gaat het om de combinatie van aandacht, innerlijke rust, ontspanning en het voeren van de ademenergie. QiGong is ‘thuiskomen bij jezelf’ en bij de natuur om je heen. Even alles ‘resetten’, terugkeren naar de levensbron die je zelf bent en die er dus altijd al was. QiGong is een intense manier van zelfervaring. Mijn 40 jarige ervaring met taijiquan en qigong zet ik graag in ter ondersteuning van de behandeling.